maanantai 5. joulukuuta 2016

Mitä lahjaksi?

 
Häälahja vai rahalahja?
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että raha lahjana on jotenkin tylsää, siitä ei jää muistoa ja Eikä siinä ole asennetta, tai antajan luovuutta mukana. Itse en tästä syystä anna rahaa lahjaksi, kun viimeisessä hädässä. 
Kuitenkin mitä tavaraa pyytää lahjaksi yli 100 ihmiseltä pari, jonka yhteinen taival on jatkunut jo neljä vuotta saman katon alla, ja joiden astiakaapit pursuavat Arabiaa ja Iittalaa? Laseja löytyy eri viineille ja oluille. Puhumattakaan muista juomista.


Paistinpannut ovat, kun eilen korkattuja, ja aterinlaatikosta löytyy jopa varma keski-iän merkki, leikkele haarukat. 
Kaapista löytyy monitoimikonetta, kahvikonetta ja leivänpaahdinta. Imuri ja silitysrauta. Enkä myös halua yhtään enempää Aalto-maljakkoa tähän huusholliin.

Mä olen ollut alusta asti sitä mieltä, että pyydetään rahaa, vaikka se onkin vastoin minun periaatteita. Se on kuitenkin niin helppoa. Ja se voitaisiin hyvin hyödyntää meidän häämatkaan. 
O on vastustanut tätä ideaa alusta asti. Alettiin kuitenkin tuossa viime viikolla miettiä mitä sanotaan vanhemmille mahdollisiin lahjatoiveisiin. Ja ei, me ei edes keksitty niille mitään, millä voitaisiin keksiä sitten sadalle ihmiselle lahjat?  
O myös myöntyi raha ideaan.  

Nykyaikana kuitenkin kun on enemmän sääntö, kuin poikkeus että parit asuvat yhdessä ennen avioliiton auvoiseen satamaan astumista. Kaapit on kertyneet täyteen mitä ihmeellisempiä kippoja ja kuppeja. 
Tai voi olla, että kaikki kaapit muistuttavat sekametelisoppaa, ja yhtenäinen astiasto on enemmän, kun lottovoitto. Näin meillä ei kuitenkaan ole.
Enkä halua pyytää lahjaksi jotain uutta sarjaa, jota voitaisiin kutsua hääastiastoksi. Niille ei yksinkertaisesti löydy tilaa.
Ja yksittäisiä, kuppeja minä en siedä. Olen tosi tarkka siitä, mitä meidän keittiössä on. 

Liinavaate kaappi pursuaa lakanoita ja pyyhkeitä, osa on jopa vielä paketissaan.
T
arkkuudesta vielä sen verran, että aina pitää olla samaa sarjaa pussilakana ja tyynyliina, molemmilla. Mieluusti aluslakana vielä niin, että sopii väreihin.
Enkä kyllä halua kotiin pyörimään mitään hienoja pölyn... koriste-esineitä. 

Kuitenkin olisi kiva saada aikaiseksi joku lahjalista. On niitäkin ihmisiä, jotka haluavat antaa nimenomaan sen muiston. Ja sillä voitaisiin ehkä välttyä yllämainituista yksittäisistä ja kaksittaisista kipoista ja kupeista.

Harkinnassa on myös ollut ikään kuin lahjalista, josta saisi valita jonkun aktiviteetin tai tekemisen häälomalla. Esimerkiksi yö sviitissä xx euroa. Illallinen juomineen YY euroa. Joku nähtävyyden sisäänpääsy ZZ euroa. Tähän vieraat saisivat netissä olevaan lahjalistaan klikkailla mitä haluavat meille antaa, ja vieras tietäisi näin mihin hänen lahjansa konkreettisesti menisi.

Kiva idea olisi myös pyytää lahjaksi vain jotain, joka mahtuu kirjekuoreen. Tämä sisältäisi rahan, lahjakortit yms. mitä koskaan keksiikään. 

Mitä te olette päättäneet tai pyydätte lahjaksi? Rahaa, lahjoja vai molempia? :)      

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Me varmaan tehdään häätili, mutta myös lahjalista. Just kun kaikki ei halua antaa rahaa, mutta ei haluta lahjaksi mitään turhaakaan. Oon myös aina salaa haaveillut, että pääsee vaan Stokkalle piippailee niitä viivakoodeja :D

Unknown kirjoitti...

:D Mä kävin viime viikolla pyörimässä Stokkalla, ja Sokoksella toivossa jos löytäisin jotain mitä vois pyytää lahjaksi, ehei. Ja jotain pitäis ehkä kehitellä. Harmi, kun menivät lopettamaan vissiin tuon musta-valkosen Taika astiaston. Sieltä olis löytynyt muutama varteenotettava. :)