torstai 29. joulukuuta 2016

Hääperinteet; jotain sinistä



Sunnuntai oli, ja meni. Niin meni myös joulu kipeänä sängyssä loikoillen. Eipä ainakaan tarvitse murehtia tämän vuoden tuomista joulukiloista, kun niitä ei yksinkertaisesti tullut. Kiitos ihan hirveän flunssan, johon sairastuin jo ennen joulua.



Nyt kuitenkin vuorossa vihdoin viimeinen morsiamen perinneasuste, jotain sinistä.

Vihaan, tai en vihaa varsinaisesti, en vain pidä sinisestä väristä. Minusta sininen ei sovi mulle alkuunkaan, eikä sitä sen takia vaatekaapistani tai mistään muualta löydykään. Enkä halua sinistä mihinkään näkyvälle paikalle.

Niinpä monen muun tavoin minunkin jotain sinistä on visusti piilotettu hääpuvun uumeniin sukkanauhan muodossa.



Mun jotain sinistä voisi yhtä hyvin olla jotain vanhaa tai melkein jopa jotain lainattua. Sukkanauhalla on tarina, menneisyys. O nappasi sen ensimmäisistä häistä, jossa yhdessä parina olimme vuonna 2013. Häät olivat vielä O:n serkun. Joten vanhaa joka tapauksessa, lainattua siinä tapauksessa, että omistaja vaihtuu heti meidän häiden jälkeen ;)






Käyttääkö kukaan muu sulhasen kiinni nappaamaan sukkanauhaa, vai miten yleistä tämä mahtaa olla?


Sukkanauhahan on siis odottanut uudelleen käyttöön pääsemistä häiden aikaan reilut neljä vuotta O:n yöpöydänlaatikossa varmassa tallessa. Tämä morsian, kun halusi häilyttää sen visusti, että saadaan se myös hyötykäyttöön omissa häissämme.

Ei kommentteja: