torstai 27. lokakuuta 2016

Ajatuksia hääpäivän aikataulusta

Tänään töissä ollessani puhelin soi. En pystynyt kuitenkaan vastaamaan siihen, elin luulossa että taas joku puhelinmyyjä soittaa. Päätin kuitenkin sopivan hetken tullen laittaa numeron eniroon, ja numero olikin kaukana puhelinmyyjästä! Kirkkoherra oli soittanut! Minä vellihousuna uskaltanut heti soittaa takaisin, vaan kaasolle ensin viesti kuka on soittanut. Ruokatunnilla päätin rohkaistua. Salaatti ääntä kohden, ja sitten soitan. Hän ehti kuitenkin ensin.
Mä jo näin päässäni sekunnin sadasosassa kauhuskenaariot, miten meidän kirkko pitää peruuttaa koska vähintään Niinistö on tulossa silloin vierailulle, ja ties mitä muuta. Asia oli kuitenkin enemmän, kun positiivinen. Hän halusi varmistaa, haluammeko aikaistaa vihkiaikaa?! AI HALUTAANKO?! Ainoa ketutus koko häiden suhteen koko aikana ollut se myöhäinen vihkimisaika! Nyt siihen tuli muutos, astumme alttarille ensimmäisen suunnitelmien mukaan kello 14! Voi tätä onnen ja riemun määrää. 

Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että kampaus ja meikkaus joudutaan aloittamaan aikaisemmin. Kampaajani on äitiyslomalla, ja varsinaista meikkausaikaa emme ole edes vielä sopinut, ainoastaan päivän. Tämän suhteen ei tule siis muutosta.
Hieman harmitti, että nyt en sitten saakkaan niitä firstlook kuvia, mutta kaikkien vanhojen tapojen mukaan O näkee minut ensimmäisen kerran alttarilla!
Hääkuvat otetaan sitten vasta vihkimisen jälkeen alkuperäisen suunnitelman mukaan. 


Tässä välissä vieraat voivat siirtyä juhlapaikalle, ja halutessaan jättää tavarat ja jopa autot majoituspaikkaan, ja tulla sieltä jalan juhlapaikalle.

  • Me olemme paikalla varmaankin viimeistään neljän aikaa. Siitä sitten perinteiset onnittelujonot ja -maljat.
  • Pöytiin siirtyminen ja pientä yleistä infoa juhlista.
  • Sitten syömäään!
  • Ruokailun loppupuolella puheiden aika, jos joku semmoisia haluaa pitää.
  • Tässä vaiheessa olisi tilaa jollekin pienelle leikille, ihan vaan yhdessä ololle, ja meistä myös paras hetki ottaa yhteiskuvat vanhempien, kummien, sisarusten, isovenhempien ym kanssa.
  • Hääkakku ja kahvit.
  • Bändin ensimmäinen setti ja häävalssi.
  • Ensimmäisellä tauolla voisi ottaa jonkun pienen leikin?
    Bändin toinen setti.
    Sukkanauhan ja kimpun heitto. 
  • Bändin kolmas setti.
  • Iltapala
  • Bändin neljäs setti.
  • Ja sitten ankaraa bailaamista aamuun asti

Tämä aikataulumuutos tuli nyt niin lyhyellä varoitusajalla, pää lyö vieläkin tyhjää. Varmasti keksitään lisää ohjelmaa nyt kun siihen on mahdollisuuskin.
Jotenkin kun oli itkenyt jo itkut tynistä häistä, ja siitä ettei millekään ylimääräiselle ole tilaa, nyt kun sitä tuli ollaan ihan ihmeissään. O jopa totesi, että jotain leikkejä tai ohjelmaa pitäisi kai olla? Kaasolle annoin jo nakin kenkäleikistä, muut leikit saa sitten keksiä. Haluan vaan esitellä koko kansalle mun kengät ;)



Tämä varmasti elää tässä vielä moneen kertaan kymmenen kuukauden aikana, mutta saatiin suuri taakka harteilta, ja ollaan nyt 100% varmoja vihkiajasta!





Mitä ajatuksia teillä on aikataulusta? Varsinkin jo häitään viettäneillä. Olisi kiva kuulla kokemuksia. :)

4 kommenttia:

EMMI kirjoitti...

Kiva lukea näitä aikataulutusajatuksia, koska vaikka meidän päivä kaukana on, niin tottakai nuo aikataulutukset pyörii mielessä! Meillä about samanlainen aikataulutus kuin teillä, tosin bändi soittaa kolme settiä. :)

Mua vähän harmittaa, kun tosiaan meikki ja kampaus vie sen verran aikaa, että ei ehdi mitenkään ottaa kuvia ennen vihkimistä ilman kiirettä. :(

Unknown kirjoitti...

Meillä bändi soittaa samaan hintaan 1-4 settiä ja nyt kun aikaa on niin koko rahan edestä ;) ja kyllä nää ehtii muuttua moneen kertaan.

Mä saan itse päättää noiden ajat ja tiedän ettei edellis yönä uni tuu niin otan mahdollisimman aikasin noi. Kuvien ottaminen on meille vielä ihan kysymysmerkki. Mä vaan haluaisin ne vihkimisen jälkeen, mutta sit vieraat joutuvat odottaa.
Ehkä tää tästä :)

Susanna kirjoitti...

Hyvältä kuullostaa aikataulu! Aikalailla samoilla linjoilla meillä mentiin ja sujui jouhevasti koko päivän :)

Unknown kirjoitti...

Jees. Kiva kuulla toteutuneita mielipiteitä:) paperilla kaikki näyttää erilaiselta aina.