maanantai 17. lokakuuta 2016

"Sen vois tehdä itekki"

Tunnustan, olen ehkä maailman pahin karkkihiiri. Mulle on alusta asti ollut selvää, että häihin tulee karkkibuffet. 

 Lauantai-iltana sain pimeänä syysiltana idean ikuisena pimeyden vihaajana, ja kaiken maailman valojen rakastajana, että haluan karkkibuffettiin valokirjaimet. Sain muutenkin päähäni ihana idean, minkälaisen buffetin haluan. Pinterestkään ei tähän tilanteeseen auttanut, joten ei siinä auttanut muu, kun alkaa yön pimeinä tunteina piirtää nopeasti, silmät risitissä kuulakärkikynällä luonnos. Tai luonnokset, kun O mietti, kumpi on parempi "candy" vai "sweet"?


Kuvat on tosiaan piirretty noin minuutissa, joten taso ei huimaa päätä. Piti vaan saada se idea talteen.
Koska kuvista nyt ei hirmusesti saa ideaa, mitä mun päässä liikkuu valaisen vähän suunnitelmiani.
Meillä on karkkibuffettiia varten ostettu pääosin Finnmarin lasipurkkeja. Nyt päätin, että yhden ikea kupin käyn vielä kotiuttamassa. Koska purnukat on vahvasti kääreissään, kaapaan netistä kuvat.



Näitä pienempiä purkkeja on kaksi. Näiden olisi tarkoitus tulla puulaatikon viereen, sekä yhden kirjaimen jälkeen ennen suurempaa purkkia.




Näitä suurempia sileitä purkkeja on kaksi. Nämä tulee noiden pienempien purkkien viereen.






itä on vaan yksi, ja tämän on tarkoitus tulla vasemmalle, ennen piilaatikkoa.









Löysin kotikotoa vanhoja puulaatikoita, joista yksi pääsee koristamaan karkkibuffettia. Lisäksi on vielä Finnmarin yksi laakea lasinen kulho, josta en löytänyt kuvaa tähän hätään. Sen on tarkoitus tulla puulaatikon päälle.


Ja sitten niihin valoihin. Aloin googlettamaan hintaa. Vuokrattuna vähintään 5e kpl ja siihen päälle postit. Ostettuna yli 20e, ja ne on sitten pieniä. Vähän vaan purkkeja suurempia. Googlettelin lisää, ja löysin tuloksia itsetehdyistä valokirjaimista.

Siitä se idea sitten lähti. Pahvia saan ilmaiseksi töistä, valot maksaa muutaman hassun euron. Silkkipaperi on lähes ilmaista.

Haitin O:lle tämän idean, niin hän sitten päätti, että teen ihan jostain komponenteistä ne kirjaimet? (En tajua vieläkään) Tämän kuultuani saatoin laittaa mielikuvituksen laukkaamaan. Miten siistiä olisi, jos kirjaimet syttyisivät yksi kerrallaan, palaisi 15 min, sammuisivat, ja syttyisi taas. Nooh, tää on kuulemma toteutettavissa, mutta muuta en sitten tajunnutkaan? Taidan vaan pysyä siinä omassa suunnitelmassani.
Eipä ainakaan tämä askartelu lopu ennen häitä.

Ja minä kun niin olen sanonut, etten halua englanninkielisiä sanoja häihin. Noh, perun tämänkin puheen.


Onko tää idea ihan hullu? Ja meinaako joku muu käyttää valokirjaimia häissä?

Jos mä nyt onnistun näissä kirjaimissani, saatan tehdä niitä lisääkin.

6 kommenttia:

Mia-Sofia kirjoitti...

Täällä sama projekti edessä ! Ensin yritin kanssa askarrella pahvista itse, mutta kun testailin niin ei siitä sitten tullutkaan mitään.. Sinellin valmiit pahvikirjaimet olisi nyt tarkoitus tuunata seuraavaksi, toivottavasti niiden kanssa onnistuisi vähän paremmin.

Meille ei myöskään pitänyt tulla mitään englanninkielisiä sanoja, mutta jännästi niitä onkin nyt alkanut kerääntymään :D

EMMI kirjoitti...

Voi karkkibuffet on kyllä ihana, mutta mä en tiedä tuleeko meidän häihin sitä. Mun mielestä karkkibuffetin pitää olla visuaalisesti hieno (teidän suunnitelmat kuulostaa ihanalta!:)) ja sen vuoksi sievät karkit on vähän tylsiä ja pahoja, kun fanitan enempi makuunin irtarimättöpusseja :D Yks mun kaasoista pitää karkkibuffettia lastenjuhliin liittyvänä ja ehkä itsellä koko karkkibuffahupi menis morsiamena vähän ohi... Täytyy miettiä. :)

hile kirjoitti...

Oi että, mäkin innostuin tommosten askartelusta!! Onko linkkiä ohjeeseen? :D Meille tulee herkkubuffa, totesin etten halua pelkkää karkki tai suolasta, joten sekotellaan, ja sit siihen viel lisäks jotain leivonnaisia.. mums mums <3 vielä pitää pohdiskella kuppien ja kippojen asettelua ja miten niitä tarjoillaan, pusseihin vai kippoihin vai molempiin :D

Unknown kirjoitti...

Mä en löytänyt ku niitä 20 centtisiä, ja ne oli musta liian pieniä. :( Otin nyt töistä paksua pahvia, ja kokeillaan mitä tulee :D

Viimiseen asti pidän siitä kiinni, ettei sitä mr ja mrs -viiriä vaan tuu mihinkään :D

Unknown kirjoitti...

Mä oon kans ikuinen irttisfani. Ja ai että, kun saa valita itse ne mieluisemmat maut samaan pöytään ja saa syödä niitä sitten sieltä.
Meillä mies ei pidä makeasta ollenkaan, ja kaaso on kans enemmän suolaisen ystävä, joten toteutetaan myös sipsibuffet. Siitä ei vaan saa mitenkään kaunista. :(

Unknown kirjoitti...

Mä googlettelin, ja löysin miljoona ohjetta, josta mietin päässäni parhaimman, ja O heitti sitten nää oikeet sähköjutut ilmoille. Mulla alko kahden päivän askarteluvapaat tässä, et jos vaikka ehtis saada näistäkin vähän selkoa. Kirjotan sitten oman postauksen, kun saan jotain valmiiksi. :)
Mää kirjottelen tässä meijän karkkitötsistä. :)