keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Panostus vs pihistys

Otsikko voisi myös ihan hyvin olla, miksi menemme naimisiin Somerolla?


Budjetiksi kun päätimme alunperin 12000 siitä kauheasti tinkimättä, oli aika miettiä mitä sillä saadaan. 


Pihistys.

 

Paikka, tai paikkakunta. 
Säästämme paikassa ihan hirvittävästi! Jos meidän vierasmäärällä olisi alettu katsomaan paikkaa täältä Turusta päin, olisi n110 ruokittavaa, tila ja kakku maksanut  n.6000e väistämättä, kun nyt pääsemme noin puolella tästä.
Ja kyllä. minusta on älytöntä maksaa siitä, että saamme päivän juhlia jossain paikassa enemmän, kun normaalit ihmiset maksaa kuukauden asumisesta. 
Toiseksi ruoka. Samaa ruokaa saa melkein joka paikassa. Siinä ei hirveästi ole eroja, lämmössä pitkään seisominen tasoittaa aika hyvin ruuan, kun ruuan.
Suurin ruoka juttu on kakku. Kun kakun pitää olla erikoinen, harva sitä toteuttaa, ainakaan samaan hintaan. Ja sitä on niin monta kertaa syöty niin hirveää limaa, ettei sitä olisi toivonut edes pahemmalla vihamiehelle, ja näissäkin paikoissa kakun pitäisi olla korkealuokkaista.

Kukat.
Niin kun olen monta kertaa sanonut, kukat tehdään itse, suurimmaksi osaksi suodatinpusseista. Oikeita kukkia tulee jotain, ja vähän. Päästäisiin vaan testaamaan mikä ei allergisoi. Kimppu tulee näillä näkymillä oikeista kukista. Heittokimppu virkatuista. ;)
Nopeasti laskettuna tästä tulee säästöä n.500e

Koristelut.
Vaatii aikaa. Ja viitseliäisyyttä, mutta tehdään itse. Esim. tuolinhuput. Palkkaa kun en siitä saa, ainakaan ennen niiden myymistä mutta tällä periaatteella saadaan yhden hupun hinnaksi n. euron luokkaa. 

Kiinakaupat. Pakko se on tunnustaa, mutta ne vähät kun askarteluun ja siihen vähäiseen koristeluun tarvitaan ensimmäisenä katsotaan ebayn tarjonta. 

Kirppikset. Niistä voi tehdä löytöjä! Kirjoitin lähinnä facebookin kirppiksistä, mutta niissä on tämä tuttu ongelma, häät-etuliite. Varsinkin kierrätyskeskukset on osoittautuneet oikeaksi aarteeksi. 

Tarjoukset. Tarjoushaukka nostaa räpylän pystyyn! Sormuksessa säästettiin 30%  mikä oli melkein 500e, puvussa toiset 500e. Viinilasit käytiin ostamassa Ikeassa 25% tarjouksesta.
Kannattaa oikeasti ahkerasti kyttäillä tarjouksia mitä häihin vielä tarvitsee. Noilla kun voi säästää pitkän pennin taas kaikkeen muuhun.  
kuva

Nämä saattaa näyttää pieniltä, mutta näillä ollaan säästetty yli 5000e! 

Panostus.

 

Mihin me sitten ollaan saatu käytettyä tuo säästynyt 5000e?


kuva.


Kuvaaja. Saatiin ehkä se tärkein. Ikuistaja meidän päivälle. Tämä olisi vielä saatu ympättyä tuohon Turku häihin, tosin ei ehkä koko päivää kestävää, ja ammattilaista. Tässä "hävisimme" lähemmäs tonnin.

Bändi. Mä halusin ehdottomasti live musiikin! Siihen uppoaa se 1300e.

Alkoholi. Meille on hyvä ruoka tärkeää, tähän kuuluu olennaisesti hyvä juoma. On viiniä, olutta, siideriä, lonkeroa, booleja, viskejä, konjakkia ja likööriä.
Juomiin menee 1300e, kun selvittäis 500e. -800e siis.


Kakku. Ja herkut. Herkkuperse täällä moi. Kakku oli alusta asti selvää. Samoin kaikki muu herkku. Tähän menee sitten semmosen 1000e. Hups.

Koristelu. Hämyinen loppu kesän ilta, tarvitsee olla valoja. Ja koristelu muutenkin viimosen päälle mietitty. Ja vielä niin että kaikki sopii yhteen. Vaikka itse tehdäänkin, saa näihin silti uppoamaan rahaa. Tarkkaa määrää en tiedä vielä.

Kattaus. Ja kun on alkoholia, pitää olla lasejakin. Joka sortille omat. Ja kun pitopalvelulla ei ole, ne pitää itse ostaa. Tosin, luotan että niistä pääsee eroon hyvin. Pitäiskö tuohon ylös laittaa joku kirppisjuttu. Hmmm.

Näitä pihistys vs. panostus juttuja on varmasti aika paljon, mutta näissä me pihistetään, että voidaan panostaa unelmien häihin. 

Mihin te panostatte tai pihistätte?

Toivottavasti tästä on jollekin hyötyä! :) 

 


 

4 kommenttia:

Time to dream kirjoitti...

Hei mistä ostatte tuolihuppujen kankaat? Käyttekö sovittamassa juhlapaikalla, sopivatko ne tuoleihin vai onko olemassa joku perusmalli? Alkoi kiinnostaa itsekin vaihtoehto huppujen teosta :) me myös säästtiin juhlapaikassa ainakin 2tonnia, kun valittiin Helsingin sijaan Sipoo :)

Unknown kirjoitti...

Mä yritän saada huomenna niistä postauksen kuvilla. Selittäminen on niin vaikeaa :)
Mutta ihan päästä keksin kaavan, joka kyllä menee lähes kaikkiin tuoliin, jopa käsinojallisiin.

Unknown kirjoitti...

Mä yritän saada huomenna niistä postauksen kuvilla. Selittäminen on niin vaikeaa :)
Mutta ihan päästä keksin kaavan, joka kyllä menee lähes kaikkiin tuoliin, jopa käsinojallisiin.

EMMI kirjoitti...

Panostus paikkaan, ruokaan ja juomaan, valokuvaajaan ja bändiin. Pihistys hääautossa, koristeissa (:D tästä selitinkin jo blogissa viime postauksessa) ja harmi vain myös häämatkassa...