perjantai 9. syyskuuta 2016

Emmekö kaikki olekkaan tasa-arvoisia?

Itse olen astumassa avioon ensi vuonna miehen kanssa, mitä jos asia olisikin toisin?
Olisin järjestelemässä unelmien hääpäivää tyttöystäväni kanssa, järjestelyt olisi jo hyvässä vauhdissa, kunnes pelko iskee perseesee.

Moni homoseksuaali pari on suunnitellut ensi vuodeksi häitä. Nimenomaan häitä, ei vaan rekisteröidä parisuhdettaan. 

Parisuhteenhan samaa sukupuolta olevat ovat voineet rekisteröidä jo vuodesta 2002 asti.
 

Miksi kuitenkin ihan umpihetero nainen kirjoittaa aiheesta?

Halusin päästää ilmoille omat mielipiteeni, koska asia koskettaa kavereiden kautta itseäni, ja tällä hetkellä tämä asia on tapetilla. Eilenhän eduskunta otti käsittelyyn kansalaisaloitteen, jonka halutaan kumoavan keväällä asetetun sukupuolineutraalin avioliittolain.

Mitä toinen kansalaisaloite voi tehdä?
Marraskuussa 2014 ensimmäinen äänestys meni  lukemin 105-92.
Karkeasti puolueet jaettiin silloin kahteen. Kokoomus, Keskusta, SDP, Kd ja Ps olivat lakialoitetta vastaan.
Vihreät, Vasemmistoliitto ja Rkp oli puolesta.
Ikä vaikutti mielipiteeseen, alle 50-vuotiaat äänestivät todennäköisemmin puolesta.

Kansa on äänestänyt tämän jälkeen uudelleen, ja Arkadianmäellä istuu osittain uusia naamoja.
Keskustan vaalivoitto tekee äänestyksestä pelottavan tasavertaisen. 14 lisäpaikkaa keskustalle, Vihreille 5 saa äänestystuloksen vaikuttamaan lähes tasaiselta, jos puolueen sisäiset kannat pysvät samoina.

Erikoista? Kyllä. Siltä tämä kuulostaa, kyllä sitä ihmetellään ihan eduskuntaa myöten, jos lehtien kirjoitteluun on uskomista.
Ensin 76 eduskunnan edustajaa kirjoittaa aloitteen sukupuolineutraali avioliittolain säätämiseen, lakivaliokunta ei ota asiaa käsittelyyn.
Tämä sai tuulta purjeisiin, ja niin Tahdon 2013-kampanja käynnistyi tasa-arvon päivänä 19.3. Alle vuorokaudessa aloite keräsi vaativat 50 000 nimeä, ja oli valmis eduskunnan käsittelyyn.
Minulle on aina opetettu, että Suomi on demokraattinen maa. Demokratiassahan enemmistö päättää. Ja enemmistöön riittää, että toisella puolella on vähintään yksi enemmän.
Mutta ehei. Vapaa maa, niin pitäähän toisen puolenkin ilmoittaa mielipiteensä. Reilu 100 000 ihmistä kirjoitti aidosti tasa-arvoisen (ööö, mikä nimi?) aloitteen, eli 60 000 ihmistä vähemmän. Se siitä demokratiasta. Eihän tuota edes olisi kuulunut ottaa käsittelyyn, koska ihmisiä tämän takana on niin paljon vähemmän?
Vaikka jokin kansanedustaja jo väläytti "perinteisen avioliiton olevan suomalaisille tärkeää." No taas noi luvut puhuu puolestaan.

Ja kun kukaan ei tiedä, miten tämä päätyy. Ensin oltiin uskossa, että laki, joka ei ole vielä edes voimassa ei ole kumottavissa, mutta kuulemma jonkun isotittelisien sedän puheisiin jos on uskomista, se voidaan kumoa ennen voimaan astumista.
Ja alkaako tästä taas uusi kansalaisaloite?

Miksei vaan voitaisiin antaa kaikkien kukkien kukkia? Olla sellaisia kun ovat. Antaa kaikille samat oikeudet.
Avioliitto, ja rekisteröityparisuhdehan eivät tuo samoja oikeuksia.
Sukunimi pitää erikseen ainoa, ja adoptio-oikeutta ei ole.

Mikä eteenkin siinä adoptiossa sitten mättää? 

Mä voisin vaikka lyödä vetoa, että moni sateenkaariperheen lapsi elää onnellisemmassa perheessä, kun "normaaliperheen" lapsi.
Esimerkki perhe 1. Kaksi isää, yksi tyttö. Isä ja isä rakastavat toisiaan, näyttävät sen toisilleen, ja rakkaus huokuu tyttöön. Tyttö näkee pienestä pitäen, minkälainen on aito, rakastava perhe.
Ja se, että on kaksi isää. Kukaan lapsi ei osaa kiusata tästä, jos sitä ei ihmeteltäisi kotona. Vanhemmiltahan lapset saavat mallin myös toisten haukkumiseen.
Esimerkki perhe 2. Ydinperhe, äiti ja isä, poika. Isä juo vapaa-aikanaan ongelmallisen paljon, äiti pelkää isää, koska isä on väkivaltainen. Rakkautta ei ole ilmassa, Äiti ei uskalla jättää isää. Poika aistii tämän kaikein. Poijalla on oppimisvaikeuksia, jotka ovat peräisin kotioloista. Poika ei tiedä, mitä on elää perheessä, jossa MOLEMMAT vanhemmat rakastavat toisiaan.

No, entä se kirkko sitten.
Kirkkohan on sitä mieltä, että avioliitto on vaan miehen ja naisen välinen liitto. 

Vain kolmasosa kevään kirkolliskokousehdokkaista vihkisi homoparit.
Elokuun lopussa piispainkokous linjasi, ettei tee muutosta avioliitto-opastukseen. Kirkolliskokouksen jälkeen tämä olisi kuitenkin mahdollista. Jäämme odottamaan!

Mutta, eikö kirkko ja valtio kulje käsikädessä, valtion niin päättäessä kirkon pitää antaa periksi? Tässä uskossa ainakin minä olen.

Olipas taas raamatun kääntöä kerrakseen. Toivottavasti joku pääsee edes loppuun asti. Mä vaan koin tärkeäksi asiaksi kirjoitella omat, ehkä vähän sekalaiset mielipiteet asiasta, kun muuta en enään voi. Tahdon 2013-aloite kirjoitettu ensimmäisenä päivänä ;)
Toivottavasti nyt kansanedustajat ottaisivat järjen käteensä, viimeisenä oljenkortena sitten se Sauli ja hänen nuijansa. 

Kaikki ansaitsevat rakkauden!

Ei kommentteja: