sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Kannattaako Love me do-messuille suunnata toiselle paikkakunnalle?



Häämessuja pidetään monella suurella paikkakunnalla, mutta jos omalla paikkakunnalla ei järjestetä, kannattaako silti lähteä merta edemmäs kalaan?

Heti tammikuun puolivälissä järjestetään suomen suurimmat häämessut, Wanhan sataman häämessut.
Heti perään seuraavana viikonloppuna Kaapelitehtaalla ilmaiset Love me do messut.
Ja tammikuun viimeisenä viikonloppuna Turun Logomossa suomen vanhimmat häämessut.

Olenkin sanonut moneen kertaan, miten ehkä ”outo” hääbloggaaja, ja häähullu olen, kun en ennen viime syksyä ole ollut yksissäkään messuilla mukana.
Osa syy ollut, etten tosiaan ole jaksanut lähteä Helsinkiin asti, ja Turun messujen aikaan meillä on aina ollut vieraita johtuen meidän synttäreistä.
En tiedä, olisinko lähtenyt viime syksynäkään ilman, ettei sulho sitä olisi ehdottanut, ja ilman etten olisi saanut kutsua blogimiittiin.

Mutta nyt itse aiheeseen. Olen kirjottanut tämän oikeastaan Love me Do messujen pohjalta, koska muihin vuoden häämessuihin en ole vielä ehtinyt perehtyä.


Pukeutuminen

Niin kun ihan ymmärrettävää on, tälläkin saralla pääkaupunkiseudulla on paras valikoima sekä morsiamen että sulhasen pukeutumista ajatellen.
Suuremmat pukuliikkeet ovat mukana muutamalla puvulla, mutta enemmän löytyy asusteita.
Sulhasen pukeutumiseen löytyy myös ideoita ja pitää muistaa, että suuremmat vuokrapukuvalikoimat löytyy Helsingistä, jos yhtään mitään tavallisuudesta poikkeavaa on suunnitelmissa, kannattaa katsastaa messutarjonta. Ja ainakin Frakkipalvelu Nam:issa on suomen pisin vuokra-aika, 10 vrk!

Kauneus ja kosmetiikka

Aina voit hakea inspiraatiota kuvien muodossa, mutta oma kauneus ainakin hääpäivänä kannattaa hoitaa mahdollisimman lähellä vihkipaikkaa.

Hääsuunnittelu

Jos koette kaipaavanne hääsuunnittelijaa, näissäkin varmasti pääkaupunkiseudulla on paras valinnanvara. Ja nykypäivänä suunnittelun voi hoitaa näppärästi tietokoneen välityksellä.
Juhlatila ja majoitus
Meinasin jo kirjoittaa, että skippaa suosiolla, jos ette olleet järjestämässä juhlia pääkaupunkiseudulla, mutta älä skippaakaan! Tänä vuonna on mukana seurantalot, joilla on lähemmäs 2000 juhlapaikkaa ympäri suomen.
Myös Levi on mukana!

Kakut, pitopalvelut yms.

Tarjouksia voit aina kysellä, huomioon kannattaa kuitenkin ottaa, että ruokaa ei hirveän pitkiä matkoja kuljeteta, varsinkaan jos juhlatilassa ei ole kunnon keittiötä. Ja kuljetus maksaa aina. Tämäkin kannattaa selvittää tarkoin, miten suuren osan kuljetus tulee palvelussa kustantamaan.

Juhlatuotteet

Pidä eteenkin näiden kohdalla silmät auki! Kutsuja, paperituotteita, koristeita. Lisäksi astiavuokraukset ja viihdelaitteiden vuokrauksen voi hyvin ottaa kauempaakin.

Kukat

Vaikket kukkia ottaisikaan toiselta puolelta suomea, hae ideoita! Pääkaupunkiseudulla on eniten kysyntää näillekin aloille, ja kokemusta sekä taitoa löytyy varmasti enemmän.
Kannattaa ottaa kuvia kimpuista, jotka miellyttävät silmää, ja näyttää niitä omalle kukkakauppiaalle.
P.s. Kiinnitä erityistä huomiota hääkimppunäyttelyyn!
 
Viihde

Mukana on ainakin Popmaster ja Ohjelmanurkka, joista itsekin katselin Dj:tä sekä bändejä. Ja tämänkin alan edustajat kulkee ympäri suomea. Ja ainakin Popmasterilla on toimialueena lähes koko Suomi.

Kuvaus

Ehdottomasti! Kulukorvaukset kuvaajilla on minimaaliset, ja jos ehdottomasti haluat jonkun kuvaajan, ota se!
Tämän vuoden kesälle taitaa kuitenkin olla jo liian myöhäistä.

Häämatka

Ehdottomasti! Me saimme syksyllä hyviä vinkkejä! Toivottavasti tämän alle tulisi vielä lisää palveluntarjoajia, koska itse jäin kaipaamaan pari yritystä, jotka syksyllä olivat mukana.
Samaan aikaan olevat matkamessut saattaa kuitenkin olla esteenä. Vielä on kuitenkin toivoa.

Polttarit

Kannattaa ehdottomasti katsoa ”sillä silmällä”. Tai heittää se kaaso/bestman ottamaan vinkkejä.

Muista myös kansainvälinen häämuotinäytös.
Upeita pukuja on aina kiva seurata, ja ties vaikka löytäisit sieltä vinkkiä millaisen puvun haluaisit?

Tämä on kirjoitettu sen perusteella, jotka oli ilmoitettu mukaan 5.1. mukaan.

Kaapelitehtaalle on myös helppo tulla!

Ja se on oikeasti totta. Koska jopa minä, suuntavaistoton kaksi vasenta puolta omaava osasin kävellä keskustasta sinne. (noh, pari kertaa vilkaistiin karttaa)
Metrolla pääsee myös tosi kätevästi ihan kivenheiton päähän. Tietenkin raitiovaunut ja bussit kulkee myös kun Helsingissä ollaan.
Helsinkiin on helppo myös tulla joka paikasta, koska sinne pääsee näppärästi joka paikasta julkisilla.
P.s. Love me do on ainoa ilmainen häämessu suomessa!
Narikka maksaa pari hassua euroa, ja käteistä kannattaa varata mukaan mahdollisia hankintoja varten.

Ei kommentteja: