perjantai 19. elokuuta 2016

Päivämme ikuistaja.

Meille oli alusta asti selvää, että otamme ammattikuvaajan häihin. Onhan se oikeastaan ainoa konkreettinen asia, joka häistä jää käteen. Olisi typerää hukata päivään monta tuhatta euroa, ja käteen jäisi kuvia, joista puuttuu pää, tai ovat niin sumeita ettei niistä saada selvää. Kaikkein hirveintä olisi, että joku räpsisi koko illan kuvia ilman muistikorttia.
Enemmän ihmetyttää oikeasti ne, ketkä tyytyvät vieraiden ottamiin kännykkäkuviin, ja ainut säästö mitä keksitään on se kuvaaja?


Kuva


Itsekkin kameran kanssa jonkun verran heiluneena oli selvät sävelet, millaista tyyliä valokuvaajalta haen. O tosin näki kaikki kuvat samanlaisina. Hänestä ei paljon kuvaajan valitsemisessa olisi apua. Ensimmäinen idea oli, että noh, katson niitä joku päivä kaason kanssa, luotan hänen visuaaliseen silmäänsä kuitenkin enemmän, kun O:n.

Pyörittelin ja kierrettelin ideaa päässä, ja päätin laittaa facebookin häät kuviksi -ryhmään.
Tämä yhteisö toimii periaatteella, että ylläpitäjä hyväksyy ensin kaikki julkaisut, ja vasta se jälkeen ovat seinällä.
Kirjoitin ryhmään torstai-iltana, ja hermoni on luokkaa; kouluttamaton, hyvin nälkäinen koira ruoka-kupin edessä, ja sanavarastoni ei tunne sanaa "maltti" sunnuntai illalla laitoin viestiä mun ykkösuosikille.
Ja koska lotosta ei koskaan tule voittoa, pitää se onni jossain luurata. Hänellä oli se päivä vapaana. Hieman meni yli budjetin. Koiranpentuilme kasvoille, ja miehen eteen selittämään.
Jooo, diilit tuli!

Päivämme tulee ikuistamaan Mikko Pääkkönen.
Ihania, nimenomaan maalaismaisemissa ja se että hyödynnetään loistavasti luonnonvaloa.
Tämä maatilanplikka tykkää.

Odotan innolla ensi vuotta, ja valokuvien suunnittelua. Lyhyen viestittelyn perusteella uskon, että yhteistyö kuvaajan kanssa tulee sujumaan hyvin. Mulla onkin mielessä vaikka mitä ideoita.
Miehelläkin on yksi idea, hän niin toivoo, että saisi edes yhteen hääkuvaan ikuistettua tähden lennon. Onhan 12.8. vuoden paras päivä nähdä perseidit. (Jotain tähtiin liittyvää hömppää...:D.)

Vähän tuosta facebookin ryhmästä. Vajaa tunnin aikana sain muistaakseni 12 tarjousta. Kokopäivän kuvaus liikkui hintahaitarilla 700-1800. Meidän kuvaaja lukeutuu tuonne ylempään hintaluokkaan,  ja budjetti paukku kiitettävästi.


Onko kaikilla muilla ensi vuoden pareilla kuvaaja, ja onko se asia johon panostatte, vai pihistätte? 

Mukavaa viikonloppua 







Ei kommentteja: