maanantai 15. elokuuta 2016

Kirkko chek.

Aloitetaan siitä tärkeimmästä. Kirkosta.
Mä elin koko ajan siinä uskossa, kiitos kaasoni, että hääpaikkakuntamme kirkon saa varata vasta lokakuussa.
Meillä oli paikka varattu, ruuasta alustava varaus, kuvaaja varattu, bändi varattu. Mutta ei kirkkoa. Mä näin jo painajaisia miten mennään naimisiin hääpaikan pihalla, vesisateessa.

25.7. illalla aloin googlettemaan kirkkoa, ja seurakuntia. Päädyin Someron seurakunnan sivuille, ja päätin laittaa kyselyä, että joko tai koska saa sen kirkon varata. Seuraavana aamuna kirkkoherralta tuli sähköpostia, kirjon voi jo varata.
Ja minähän tartuin luuriin. Kipitin ympäri kämppää. Tärisin.  Puhelin tuuttasi. Kukaan ei vastannut. Laskin puhelimen pöydälle, se soi! Kirkkoherra soitti takaisin. Onneksi. Hyvä, että jännitykseltäni sain änkytettyä, että haluisin varata Someron kirkon. Ja päivämäärän. 12.8.2017. Päivä oli oletattavastikkin vapaa.
Mutta aika. Sitten tuli jäätävä märkä, limainen rätti päin naamaa. Mielessäni mietin ajaksi 14. Viimeistään kello 15. Sulhasen kanssa tästä en ehtinyt edes keskustella, tää tuli niin nopeasti.
Kirkkoherra ystävällisesti ilmoitti ensimmäisen vihkiajan olevan kello 16! Kello neljä iltapäivällä!!!!syyksi tähän sain, että kello 10, 12 ja 14 ajat on varattu hautaan siunaamiselle, 16 ensimmäinen vihkiaika. Karu fakta pienellä paikkakunnalla kun on, että monttubileitä on noin 150 vuodessa ja vain noin 15 paria sanoo toisilleen tahdon.

Jotenkin ulkona vihkiminen alkoikin tuntua hyvältä. Varasin kuitenkin kirkon kello 16.

Itku puhelu miehelle, hän oli asiasta yht ihmeissään, luvattiin puhua asiasta illalla.
Puhelu isille. Isi vaan tyynen rauhallisesti ilmoitti, että eihän sille mitään voi.
Ja kaasolle viestiä. "No hei, kukaan ei ole sitten ennen kuutta kännissä, eikä porukka joudu kahta tuntia odottaa teitä kuvauksista"

Aloin vähän rauhottumaan. Ja tottumaan ideaan, että kuvat otetaankin ennen kirkkoa. Ja saan myös ne haluamani first look-kuvat. Jos se ero tulee, syy siihen on ehkä joku muu, kuin kliseinen mies näkee minut puvussa ennen kirkkoa.


Nyt, kun olen sulatelut asiaa sen parisen viikkoa, alkaa ajatus kuulostaa ihan hyvälle.
Jos vihkiminen on klo 16, klo 17 ollaan jo vihkipaikalla. Kello 14 vihkimisessä aikataulu olisi ollut lähes sama, 15 vihkimisessä venynyt ehkä tuosta vieläkin.
Miehelle tässä on suurempi nieleminen siitä, että hänellä on luvassa kirkkoon liittyminen ensi vuoden aikana. ;)


Kirkko on mulle hyvin tärkeä, koska se on mun kastekirkko, rippikirkko ja ala-aste sijaitsi ihan kirkon läheisyydessä. Vielä, kun toive mun rippipapista menisi läpi olisi kaikki ihan täydellistä.

Hyvää alkanutta viikkoa!



Ei kommentteja: