torstai 18. elokuuta 2016

Juhlatila

Tänään kirjoittelen juhlatilasta ja vieraiden majoittumisesta.

Meillä, niinkun varmasti muillakin pienillä paikkakunnilla juhlijoilla on sama ongelma. Tiloja on todella vähän, ja suurin osa on niitä surullisenkin kuuluisia seuraintaloja.

Somerolla ensimmäisenä mieleen tuli juhlapaikoista neljä seuraintaloa, kaksi kartanoa ja yksi tanssilava. Josta viimeksi mainittu oli molempien isien ensimmäinen idea. Sulhasen vanhemmat kun on joskus toisensa ensi kertaa kohdannut kyseisellä lavalla.
Tanssilava on kuitenkin hippasen liian suuri meidän noin 100 henkilön häihin.
Kartanot olisivat miljöönä mitä ihanimpia, mutta niiden ongelmana on se, että yleensä vieraat ovat useissa eri huoneissa. Myöskään tanssimiselle kartanoissa ei ole kunnolla tilaa, ja me ehdottomasti haluamme bändin, ja tanssit.
Vähän olisi silti kutkuttanut ajatus häistä kartanossa, joka on oman kotikotini vieressä, jossa pappani on joskus ollut töissä, ja jonka maista meidän tila on pilkottu. Noh ei oltaisi edes mahduttu sinne tämän vieras määrän kanssa.

Jäljelle jäi siis vaan seuraintalot. Ja niiden mietinnässä piti ensimmäiseksi miettiä niiden sijainti. Meidän kaverit tulee suurin osa turusta, ja muutkin vieraat ympäri Lounais-Suomea, lähellä juhlatilaa pitäisi siis löytyä myös paikka, johon vieraat voisivat laskea yömyöhään päänsä rankan biletyksen jälkeen. Tämä vaihtoehto tiputti listalta kaksi hyvää paikkaa pois.

Näiden kahden kohdalla alkoi miettiminen. Jonka mä hävisin. Mä jouduin taipumaan.

Juhlatila 1
+sijainti
+juhlapaikan ulkoasu
-vihreät seinät

Juhlatila 2
+ juhlatila sisältä päin
-sijainti
-ulkoasu

Sulho totesi heti toisen juhlatilan nähtyään, EI. Hän ei halua, että hänen häistään puhutaan seuraavat 20 vuotta, että ne on ne häät, jotka pidettiin vanhassa tehdashallissa.
No, kieltämättä siltähän se pellinen ulkokuori näyttää.





Ja näin ollen päädyimme yllä olevaan paikkaan. Paikka on lähes 100 vuotta vanha, ja miljöö on kaunis, maalaishäihin sopiva, mutta ne seinät!

 kuva

Onneksi, nuo seinät on maalattu vähän kauniimman värisiksi, ja oranssit !!!!!! verhot saa onneksi pois/vaihdettua. Ja seinät panelit saa onneksi vaikka vuorattua hallaharsolla. Ehkä me selvitään tästä.

Paikan sijainnista johtuen vieraiden majoituksen järjestäminen oli helppoa. Noin nejän kilometrin päässä juhlapaikastamme sijaitsee kaverini äidin pitämä majatalo, jossa jopa Jari Sillanpää vietti yönsä, joten se myös kelpaa varsin hyvin meidän vieraille. Koko majatalo onkin alustavasti hääviikonlopulle varattu meille. Kaikki halukkaat eivät ehkä mahdu tuonne, mut plään bee on vieressä oleva mökkikylä, josta ehkä itsekkin otamme mökin järven rannalta hääviikoksi. Myös keskustasta löytyy pari paikkaa, jossa voi yöpyä.

Hyviä ideoita otetaan vastaan seinien piiloon saamiseksi?! :)
Ja miten muut pienellä paikkakunnalla häitään viettävät on saaneet majoitukset järjestettyä vieraille?


6 kommenttia:

Mrs B. kirjoitti...

Miten mä muistan, että olisin aiemminkin sulle kommentoinut... Mutta näemmä en, kun tämä halusi nyt vielä erikseen mun tekevän Google+ profiilin! :-D No, ainakin nyt voin siis jatkossakin kommentoida :)

Juhlatila on kieltämättä ihan äärimmäisen haastava hankittava, voin täysin allekirjoittaa tuon! Meidän juhlatilamme tulee näillä näkymin olemaan mun lapsuudenkotini pihapiiristä löytyvä vanha navetta - tai paremminkin navetan vintti. Sieltä ei löydy kuin yksi pieni ikkuna katonrajasta, joten vaikka puitteet muuten ihanat onkin, pitää meidän kehittää paikalle jostain aivan käsittämätön kasa valoja - puhumattakaan sitten siitä, että "vähän" jännittää esimerkiksi kuvien puolesta... No, onneksi on ammattikuvaaja!

Noista seinistä - ehkä hallaharsoa tms. "köynnökseksi" tuohon paneelin yläreunaan, ja niiden alle kiinnittää jonkun lakanan, jolla piilottaa loput paneelista? Se käväisi nyt ainakin ihan ekana mielessä, mutta en nyt vaan osaa kauhean hyvin sitä selittää! :-D

Unknown kirjoitti...

Kyl sä olet :) eilen bloggeri ei antanu kommentoida mulle mitään, ja tänään on tuollaine ongelma. Höh! :(

Joo, jotain hallaharsoa mekin ollaan ajateltu:) ja onneksi vaan on toi vihreä puolipaneli, eikä koko seinät vihreällä. Välillä kyl mietityttää, et miksi noi juhlapaikat näyttää tuolta, eikö ees remontoidessa voida vaihtaa väriä vähän neutrallimpaan?
Onneksi tuolit on puiset, eikä oranssit :D

Oi oma tila kuulostaa täydellisestä. Meilläkin niitä olisi ollut, mutta se siivoaminen ja häät omalla pihalla ei kuitenkaan ollut se meijän juttu. :)

Unknown kirjoitti...

Kyl sä olet :) eilen bloggeri ei antanu kommentoida mulle mitään, ja tänään on tuollaine ongelma. Höh! :(

Joo, jotain hallaharsoa mekin ollaan ajateltu:) ja onneksi vaan on toi vihreä puolipaneli, eikä koko seinät vihreällä. Välillä kyl mietityttää, et miksi noi juhlapaikat näyttää tuolta, eikö ees remontoidessa voida vaihtaa väriä vähän neutrallimpaan?
Onneksi tuolit on puiset, eikä oranssit :D

Oi oma tila kuulostaa täydellisestä. Meilläkin niitä olisi ollut, mutta se siivoaminen ja häät omalla pihalla ei kuitenkaan ollut se meijän juttu. :)

Niina Häkkinen kirjoitti...

Yksi pienen paikkakunnan morsian ilmoittautuu ja allekirjoittaa!

Meidän kylällä juhlapaikkoja on tasan 3 kappaletta. Nuorisoseurantalo ei käy, se on homeessa ja aivan karmivan keltainen! Toinen paikka on auttamatta meille aivan liian pieni. Onneksi tämä kolmas on meille juuri sitä mitä etsittiinkin, vanha tanssilava, joka on hiljattain lasitettu, joten pieni myrskysääkään ei haittaa! <3 Toki meillä on useampi isompi kaupunki ihan lähettyvillä, eli niistäkin olisi hätätapauksessa voinut juhlapaikan etsiä, mutta parashan tämä näin on! :) Tuo majoitus on vielä kuitenkin pieni ongelma, mutta vuokramökkejä täältä löytyy yllinkyllin ja taksilla pääsee! :D

Niina - hakkistenhaat.blogspot.fi

Unknown kirjoitti...

Meillähän oli asiat sit hyvin, ku oli yhteensä seitsemän paikkaa mistä valita. :D
Taksit kulkee, se on totta. Mut jotenkin pelkään, että se latistaa tunnelmaa jos ihmiset joutuu taksin kanssa kulkemaan yöllä tunnin matkan. Paremmin se noin menee meillä ainakin. :)

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.