torstai 9. helmikuuta 2017

Mistä lasit avecille?

Tämä postaus toimii myös eräänlaisena säästövinkkinä, varsinkin jos joudut etsimään häihin lasitavaraa, astioita, tai mitä muuta, jossa voit hyödyntää käytettyä tavaraa, eikä ole ihan niin tarkkaa, onko kaikki ihan samanlaisia. 

Meidän pitopalvelu ilmoitti, että heillä ei ole meille tarjota tarpeeksi konjakkilaseja, mua ei yhtään huvittanut ostaa niitä rumia, kertakäyttöisiä laseja, jotka ei millään muotoa muistuta edes konjakkilaseja. 

Piti siis keksiä joku muu ratkaisu. Ostettuna kaupasta halmimmat konjakkilasit, mitä löysimme oli reilu euron kappale. Tarvitsisimme näitä 100 kappaletta, joten meistä se olisi tullut vähän turhan kalliiksi. Ja aina pitää myös ottaa huomioon se, että niistä pääsee jotenkin eroon. Lasit vie varastoinnissa tuhottomasti tilaa, eikä niitä viitsisi ihan ilmaiseksikaan kenellekkään lahjoittaa. 


Sain kerran kirppiksiä kierrellessäni idean, mitä jos alkaisi etsimään kirppiksiltä, tai ennemminkin kierrätyskeskuksista konjakkilaseja? Ensimmäisellä kiertely kerralla mukaan tarttui parisenkymmentä lasia, täsmälleen samanlaisia, pieniä konjakkilaseja.



Seuraavilla kerroilla löysin myös liköörilaseja, se ei haittanut koska kuitenkin likööriä on tulossa vaihtoehdoksi, löysinkin itseasiassa kaksia erilaisia liköörilaseja. Tarkoitus olisi tarjota konjakkia, kahvilikööriä ja amarettoa, näin ollen kaikille lajeille olisi omat lasinsa.

Rajaksi lasien hinnalle laitoin euron. 
Joskus saattoi olla huonoja kertoja yksi toisensa jälkeen, eikä mitään tarttunut mukaan. Seuraavilla kerroilla annoin anteeksi muutamalle ylihintaiselle, euron hintaiselle lasille.
Yleisin hinta oli 20 tai 50 sentiä. 




Viime viikolla sain kerättyä lasit. Yhteensä 106 lasia. Kolmea eri sorttia. Lompakko ja maailma kiittää kierrätyksestä.








Kierrätyskeskuksista, joita löytyy ainakin Punaiselta ristiltä, Pelastusarmeijalta ja SPR:ltä kannattaa etsiä laseja. Myös monella paikkakunnalla on ekotoreja, joista tekee löytöjä.

Kuohuviinilasit on yleisempiä, niitä löytyy eniten, ja halvemmalla. Konjakkilaseja löytyy myös kohtalaisesti, isompia enemmän, me halusimme näitä pienempiä.
Erilaisia laseja, lautasia ja ruokailuvälineitä on isojakin määriä, ja hyvällä tuurilla löydät kaikki samaa sarjaa, jos olet aloissa liikkellä. 



Jos etsit astioita häihin tai muihin juhliin suuria määriä, pidä mielessäsi:
-Toukokuu on lakkiaisaikaa, jolloin melkein mikä vaan kelpaa lakkiaisiin. Ole siis ajoissa!

-Kierrätysviikoilla saattaa olla hyviä tarjouksia, ja esim. Spr:n Kontissa saattaa välillä olla astiat -50%
-Tämä homma vaatii malttia. Ole siis ajoissa liikenteessä, ja päätä mitä haluat! Liköörilasejakin löytyy varmasti montaa eri näköistä, samoin konjakkilasien kokoja on paljon. Parissa erilaisessa, ja yhdessä samankokoisessa pitäytyminen on ehkä helpompaa.


Nämäkin lasit tuli maksamaan muutaman hassun kympin. Toki, aikaa meni, ja dieseliä kului, sitä nyt en laske. 


ps. Nämä on tulossa myyntiin elokuun jälkeen.
pps. Meillä on 20 ylimääräistä, meille väärän kokoista lasia kaupan.

Oletko hyödyntänyt kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia astioiden hankkimiseen?

Ei kommentteja: