sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Sulhasellakin on juhla-asu?

Tätä on vaikea kirjoittaa, ja ylipäänsä julkaista. Tämä teksti on sisältää niin paljon negatiivisia sanoja, että hirvittää!  En kuitenkaan halua valehdella, ja kertoa asiat niin kun ne ovat. Ja tämä postaus on ollut luonnoksissa kohta kaksi viikkoa!

Sulhasen puku.
Asia, joka on aiheuttanut varsinkin minulle harmaita hiuksia, ja ihan mielipahaa.
Meillä molemmilla oli kuitenkin tiedossa, mitä haluamme.

Turussa on kolme pukuvuokraamoa. 
Yhden laskimme pois häämessuilla, kun sain kuulla, ettei heidän valikoimissaan ole, mitä haemme.

Vähän Turun häämessujen jälkeen ajattelinkin tehdä pienen kierroksen kahdessa jäljellä olevassa vuokraamossa, jotka kätevästi ovat vastakkain.

Ensin menin Lainahöyheniin. Lainahöyhenten nainen oli herttainen, hän kertoi minulle kauniisti puvuista. Harmi vaan, ettei heidän valikoimissaan ole, kun minun silmiini olevaa "pappa harmaata" versiota saketista. ja kehotti tulla uudelleen, maaliskuussa. Helmikuu on kiireempää sesonkia vanhojen tanssien takia. Enhän mä sitä tajunnut, omista tansseista kun on kohta 10 vuotta.... Sain vielä mukaan esitteen, jossa on kerrottu pukujen hinnat.

Näistä kehdasta vuokraamosta saat kyllä puvun, jos ei kaipaa extra kapeaa, tai muuta kun mustaa. Tai sitä perinteistä harmaata, ei kiiltävä.


Jatkoin siitä tien toiselle puolelle olevaan Top in hair & Costume:en. 

Tästä olin saanut itse asiassa suosituksenkin. Vähän skeptisillä mielin ylitin kadun, parturi ja pukuvuokraamo samassa tilassa. Noh, annoin mahdollisuuden. Minua oli kyllä varoitettu, että parilla on vähän "omanlainen" tyyli vitsailla.
No, minua katsottiin vähän kun "halpaa makkaraa" kysyttiin, mitä teen siellä kiireisempään aikaan, hintoja ei osattu kertoa, käskettiin tulla uudelleen maaliskuussa.
No arvatkaa mentiinkö?
Ei todellakaan. Ja, kyllä olen jakanut tätä töykeää asiakaspalvelua ihan töissäkin.

Heidän valikoimista en osaa sanoa mitään, koska sitä minulle ei näytetty tai kerrottu.No, ei siitä sen enempää, paitsi kerroin kokemukseni O:lle. Häneltä sain vastauksen sekunnin sadasosassa. Me mennään Helsinkiin.
Ja niinhän teimme.

Miten se reissu sitten meni? 


Ihan hyvin. O:n silmin.
Olen vieläkin aika pöyristynyt. Meille sattui palvelijaksi niin itsestään epävarma myyjä. Ja minä suulaana sanoin tietenkin oman mielipiteeni.
Ja edelleenkin minua pelottaa, minkä pituiset housut O saa! Vähän ehkä se hihan mittakin mietityttää.... Varsinkin, kun myyjä ei tiennyt saako niitä pidennettyä.


Kyllä, tiedän että nyt on kapeat ja lyhyet housut muotia, mutta joku raja! Saketti on minun silmin niin arvokas puku, etteivät housut kyllä saa istuessa olla capri mittaiset. 


Ja totta puhuen mä en ole kyllä tyytyväinen. Pukuun olen, mutta pelkään missä mitassa se meille tulee. Ja hääviikolla en halua mitään stressiä muutenkin kiireeseen aikatauluun. 


Minun tekisi mieli mennä vielä Helsinkiin, siihen toiseen, uudempaan vuokraamoon kyselemään ja katselemaan, ehkä sovittamaan.
Nään oikeasti painajaisia siitä puvusta.
O, jos luet tämän, anteeksi, en vaan voi mitään itselleni. 


Ainiin, ja kun olen pikkuisen pilkun viilaaja ja etiketin noudattaja näissä miesten puvuissa. pelottavan paljon sitä taskuliinaa tyrkytetään, vaikka kerrotaan että on viehe.
Miehen sydämen puolelle ei mahdu kun yksi asia. EI molempia.


Piece and love.
Taas on olo, että jotakin pesää sohaisin?

Mitenkäs muiden puvut?

2 kommenttia:

Johanna Trowell kirjoitti...

Saketin housujen lahje kuuluisi mennä joko kengän kantaan asti, taikka ihan hiven lyhyemmäksi (noin sormen paksuus, ~1cm.) vaikka olisi minkälainen muoti. Eteen kengän päälle kuuluu jäädä yksi vekki, sit ovat oikean pituiset housut. Ja vieheen kanssa ei koskaan kuuluisi sitä taskuliinaa. Ja vielä yksi tärkeä huomio; housujen vyötärö kuuluu lähelle napaa, nykyään kaikki housut ovat niitä lantiomallisia, mutta saketti ei ole mitään uutta muotia, vaan sitä aristokraattista perinnettä.
Suosittelen Niinattaressa poikkeamista. Olen itse kovasti etikettien kannattaja ja pakko ollut niitä osatakin ja oppeja olen antanut eteenpäin kun ex-mieheni oli brittien ilmavoimissa ja hänen kauttaan joutunut opettelemaan mm housujen prässäyksen ja paitojen silityksen (oikeaoppisesti). Tervetuloa meillä käymään, harmaan sijasta löytyy mustaa, myös perinteisillä housuilla.

Laura L kirjoitti...

Mä olen aina ollut myös siinä uskossa, että saketin housut ovat pidemmät, slimmeydestä riippuen. Ite olisin lyhentänyt ne vähän klassista mittaa lyhemmäksi, mutta nyt ne osuvat ehkä hädin tuskin kenkään. Oikean kokoisten housujen mittaa me ei edes tiedetä.... Itse olen perehtynyt näihin työn puolesta sekä nykyään ihan vapaa-ajallkin.
Kiitos kutsusta, mutta me ei missään nimessä haluta mustaa, vaan juuri tuota kiiltävää harmaata slimmillä housulla, koska tuo sulhanen on niin hoikan puoleinen :) Normaali B mitoitus vaan koristaa hänen hoikkuuttaan, ja näyttää, että hän hukkuisi niihin vaatteisiin.