tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kun itse teet elämästäsi julkistaVihdoin tämä flunssa ollaan selätetty, lääkkeitä on mennyt kyllä kassi kaupalla. Syy blogi hiljaisuuteen johtui osittain flunssasta, joka vei kyllä kaikki voimat. Myös posti on aiheuttanut harmaita hiuksia. 
Ja oli siihen yksi syy sekin, että mun piti hartaasti miettiä oman pääni sisällä, mitä haluan kirjoittaa julkisesti mun, ja meidän elämästä nettiin.
Nykypäivänä kun internet on melkein kun maailma, jonka ympärillä kaikki pyörii. Johon päätyy kaikki tieto jopa itsensä haluamatta. Saatikka, kun itse kirjoitat asioista, jopa itsellesi aroista asioista ja joita et ikinä saa bittiavaruudesta pois.

Kuva

Bloggaaja saa osakseen ämpäri kaupalla kuraa, ihan tahtomattaankin. Ihmisten on helppo anonyymi-naaman takaa haukkua mitä pahimman kerran ihmistä, joka kirjoittaa elämästään omalla nimellään ja naamallaan. Olen saanut tätä ripulia niskaan.
Ihmiset kuitenkin kokevat, että heidän mielipiteensä ja tekonsa ovat paremmat, kun toisen ja jos teet jotain eri tavalla, sinua on oikeus haukkua.


Perustin itse tämän blogin itselleni eräänlaiseksi päiväkirjaksi, kun lukijamäärä alkoi kasvaa, minusta on ollut hauskaa huomata, miten ehkä muut löytävät vinkkejä omiinkin häihinsä. Ainakin yleisempiä diy-postauksia on etsitty, ja ihan mukava määrä on google-haun perusteella tiensä löytänyt lukemaan etsityitä vinkkejä.Sitten se Facebook. Häät 2017! ryhmä, jossa on ankarasti kielletty juttujen levittäminen. Olisihan se ihme, jos ei 6000 ihmisen joukkoon mahtuisi niitä, joita ei ole järjellä siunattu. Niin sieltäkin vaan muutaman kerran on levinnyt feissarimokiin juttuja, jotka eivät edes olleet hauskoja.

Molemmat paikat ovat sellaisia, mihin saa purkaa tunteitaan, ja joista saa apua. Useimmat kuitenkin järjestävät ensimmäisiä häitään, ihan kaikki asiat eivät kuulu yleissivistykseen, ja apua saa jo järjestelyissä pidemmällä oleville kanssasisaruksilta.

Muistakaa aina hyvät käytöstavat siellä ruudun toisella puolella. Väärät liikkeet näppäimillä saattaa toisesta tuntua puukon iskuna suoraan sydämeen.
Nettikiusaaminen, anonyymina tai nimellä on kiusaamista siinä, missä muukin kiusaaminen. Usein myös julmempaa kuin päin naamaa tapahtuva, koska toiselle on helpompi kirjoittaa asioita kun sanoa suoraa päin naamaa.

Mieti siis toisenkin kerran, ennen kun painat enter:iä, tai copy-paste:a.
Kuva

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta, miten sua on kiusattu blogissa?